ziek hondje

NattermannTammo is ziek. En dan wordt ook een hond ineens een ziek hondje. Oortjes naar beneden, staartje laag, de schouders staan wat dun en hoog en hij loopt een beetje onvast.

Tammo hoest als een zeehond. Dat giert het baasje door de keel. Dus ome dok, tevens vriend Sander, wat doen we? Ome dok zegt: doe maar een kinderhoestdrankje. Tuigje in plaats van halsband (dat irriteert de luchtpijp niet). En verder rust.

Kinderhoestdrankje. Ik zeil zo mijn verleden in. De zoete smaak van Nattermann. Ik lustte het zo graag dat ik vaak stiekem een lepeltje extra nam. Of twee. Dat ik ’s nachts wonderlijke ervaringen had weet ik niet aan de ingrediënten van Nattermann. Ik was zo high als de pieten! Nooit zag ik tijd en plaats zo wonderlijk verschuiven als na een overdosis hoestdrank.

De ingrediënten zijn veranderd, Tammo zal vannacht geen tripje maken. Maar de smaak is dezelfde, hij lebbert het lekker van het schoteltje. En kijkt vragend. Nóg een beetje?

Reageren is niet mogelijk