ijs

reemIJsbaan in Westernieland. Wedstrijden voor jong en oud. Sleetje rijden, priksleeën, kortebaan. Bij voldoende aanmelding ook estafette. Het ziet er erg leuk uit: koek-en-zopie-caravan en een ton met een vuurtje erin. Mensen staan er gezellig omheen om zich te warmen en een praatje te maken. Van achter het keukenraam sla ik het gade. Buurman met rode jas en witte muts. Daarginds, achter de bosjes, net boven de voederplank.

De straffe oostenwind zorgt voor een gevoelstemperatuur van min tien. In de kamer brandt de houtkachel. Sjoerd heeft twee kruiwagens hout naar binnen gereden, we kunnen vooruit. Af en toe even porren en dan knettert het er weer lustig op los.

Vanavond gaat Sjoerd schaatsen. Frits haalt ‘m op. Even baantjes trekken, even gezellig. En wie weet, nog even koek en zopie.

 

 

Reageren is niet mogelijk