aanrecht

De jongens zijn bezig, Johan en Jack. Ze treffen voorbereidingen voor de plaatsing van het nieuwe aanrecht. Dat is vanmorgen geleverd, het staat op de oprit. Er moeten strips bevestigd worden om een stevig onderstel te krijgen. Twee stalen platen zijn op maat gelast. Het is de bedoeling dat het aanrechtblad, als het straks op het onderstel gelegd wordt, niet meer doorzakt of scheurt.

Ik heb pijn in mijn maag en denk dat het van de rode bieten komt van gisteravond. En niet van het derde aanrechtblad.

Bertil, de aannemer, co├Ârdineert op mijn verzoek deze keer het werk. Hij heeft gezegd dat het blad om negen uur bezorgd zou worden. Het was er om negen uur. Hij heeft gezegd dat misschien vanavond alles al af is. Het blad geplaatst, de aansluitingen verzorgd, alles afgewerkt. Dan kunnen we weer koken en bakken en afwassen, na zes weken bladloos. Ik vertrouw hem graag.

En dat we het er dan de komende twintig jaar niet meer over hoeven te hebben.

Reageren is niet mogelijk