hakzaagvroem

Van min vijftien naar plus tien. Van klunen op de A6 naar nestkastjes inspecteren. Zie ik daar een vogeltje in de weer: Kees Koolmees als minispecht. Een soort van bouwvakker-houthakker: laten we de boel eens even verbouwen, dan kunnen we met de hele familie tegelijk naar binnen. Hakhakhak.

De haagbeuk vertoont al weer minuscuul kleine groeipuntjes. Die groeien eerst in de lengte tot groeisliertjes. En dan – flap – wordt in één keer zit de hele haag uitgeparapluud met blaadjes. Dan is het inmiddels wel al eind april. Schrikkelvandaag zijn het puntjes van hoop.

Sjoerd heeft een zaagje bij buurman gehaald. Vanwege de steel: tot 6 meter uitschuifbaar. Daarmee kun je de boom in. Ik binnen zeg ja, Sjoerd buiten doet zaagzaag. Tammo gromt, hij wil binnen en buiten zijn. Overal tegelijk.

Zaterdag gaan we kettingzagen. Dat wordt van vroemvroem. En dan mag het voorjaar weer komen!

Reageren is niet mogelijk