Jente

Tammo heeft een grote vriendin: Jente. Als ze elkaar zien zijn ze niet meer te houden. Meestal mogen ze allebei los. En dan gaan ze ook echt los! Rennen en draven, over elkaar heen duikelen, laten zien wie het meeste durft. Het gaat er niet zachtzinnig aan toe. Een stuk gras waar ze hebben gespeeld is na afloop compleet platgewalst. Maar het gaat altijd vrolijk en blij.

Jente lijkt van een afstand wel wat op Tammo. Allebei zijn ze wit met zwarte vlekken. Allebei hebben ze van die grappige hangoren. En allebei hebben ze ongelooflijk veel energie. Zij is wat kleiner, een Spaniel uit de jachtlijn. Wie dat weet herkent het. De rest ziet gewoon een kluwen die hond heet en barst van de energie.

Jente is wat ouder, ze houdt het spelen wat langer vol dan Tammo. Hij geeft het iets eerder op. Blijft dan een beetje op afstand, het snot om zijn snuit gedraaid. Hijgend als een oude man. Maar o, o, o, zo gelukkig!

Reageren is niet mogelijk