glas 2

Een jaar geleden werd het glas in ons huis geplaatst, om precies te zijn op 21 december 2010. Meteen de koudste nacht van de winter, het was min elf toen ik wegreed, die ochtend, naar een vergadering. Ik moest flink krabben om de autoruiten schoon te krijgen. De glasboys pakten het beter aan: een gasbrander erop en de grote flappen glas waren zo ontdooid! Een enorme kraan tilde met zuignappen¬†elk raam op zijn plek. Latten erop, kitten, klaar.¬†Kijk op glas. Het was magisch blauw in de lucht, die ochtend. Als ik de foto’s terugzie valt me dat steeds weer op. Het ijzige straalt er van af.

Vorige week hebben we een kerstboom uitgezocht bij de Dageraad. Ze bezorgen hier gratis. ‘We zetten hem wel op de oprit.’ De dozen met versiering van zolder gehaald, kijk, het fietsje is er nog. Huisje, paddestoeltje, wat zijn ze al oud! Af en toe gaat Tammo met een engel aan de haal. ‘Los’, en dan maar hopen dat het papier niet al te nat gesabbeld is. Wat vogeltjes er in om het af te maken. Mooi, niets meer aan doen.

Van gas op het glas tot vogeltjes in de boom. Wat een transformatie!

(Op de foto’s zie je twee keer hetzelfde westraam.)

 

Reageren is niet mogelijk