huisconcert

Clavecinist Tilman Gey geeft op zondag 9 oktober om 15 uur een huisconcert op de Oelesprong. Op het programma staan werken van Bach, Rameau, Sweelinck, Froberger en Kerll.

Tilman Gey zal spelen op zijn clavecimbel, een kopie van een instrument dat in 1624 gebouwd is in Antwerpen door de befaamde clavecimbelbouwerfamilie Ruckers. De kopie is 1991 in Amsterdam gebouwd door Titus Crijnen en in Delft gedecoreerd door Cor Verboom.

We vragen een bijdrage in de onkosten van € 10,-. In verband met de beperkte ruimte is reserveren noodzakelijk. Dat kan via info@oelesprong.nl. Na afloop onthalen we u graag op een hapje en een drankje.

Tilman Gey (1970) groeide op in een muzikale familie. Hij begon zijn opleiding aan het conservatorium van Fankfurt am Main. In 1991 werd hij door Bob van Asperen uitgenodigd om bij hem aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam clavecimbel te studeren. In 1995 haalde hij zijn diploma Docerend Musicus en 1997 sloot hij zijn studie aldaar met het diploma Uitvoerend Musicus af. Hij heeft masterclasses gevolgd bij Gustav Leonhardt, Ton Koopman, Jos van Immerseel en Lars Ulrik Mortensen. Tilman werkt als docent, als co-repetitor en treedt tevens op als solist. Als co-repetitor is hij verbonden aan de afdeling Oude Muziek van het Conservatorium van Amsterdam. Aan dit instituut is hij sinds 1999 ook bijvakdocent clavecimbel. Tilman Gey is lid van enkele ensembles, waaronder Ensemble Phoebus Amsterdam. Als solist en ook als continuospeler werkte hij mee aan uitvoeringen door diverse barokorkesten, waaronder dat van de Nederlandse Bachvereniging en het Combattimento Consort Amsterdam (Matthäuspassion in het Concertgebouw Amsterdam). Solorecitals geeft hij in kleinere kerken en grote huiskamers die vanwege de intieme sfeer goed bij zijn instrument passen. In 2008 speelde hij clavecimbel en orgel in een live-uitzending van de Duitse televisie, de ZDF. Concertreizen voerden hem naar Finland, Polen en Duitsland.

Reageren is niet mogelijk