gras

‘Gelijk het gras is ons kortstondig leven’, staat er in psalm 103.

‘Int groene gras seer lieflijk hy my weydet’,¬†dichtte Petrus Datheen Psalm 23 rond 1566.

En P.C.Hooft maakte er van: ‘De jeughd des velds plujck jck in groener wejde’.

Geluk is een grasveld, schreef Romke van de Kaa. Als je maar gras hebt om in te liggen dan is het meestal goed. Nou, dat gras is er. In een van de droogste seizoenen van de afgelopen decennia krijgen we gras. Prachtig weids, gras geeft, samen met hagen, structuur. Knip je gras en knip je hagen, dan is je tuin op orde. De jongens van de hovenier hebben gemaaid, gefreesd, ge√ęgaliseerd en vervolgens rol na rol de zoden uitgelegd. Nu water, veel water. Elke dag de sproeier erop. Buurman helpt gelukkig! Straks maar eens kijken hoe groen het is.

Reageren is niet mogelijk