schilders

De schilders zijn begonnen. Een dag of wat eerder dan gepland. Er verandert weer van alles in het huis. De geur, de spullen. Ineens liggen er kleden op de grond (schilders gebruiken kleden). En golfkarton. Wel eens met blote voeten over golfkarton gelopen? Er staan houten trapjes, potten verf, stukjes schuurpapier, roerhoutjes. Niet kriskras maar netjes gegroepeerd in het midden. Zodat je er omheen kunt schilderen. Zo doen schilders dat.

Ik vond een lichtgrijs kneedbaar bolletje. Stopverf. Wie het nog kent begrijpt het. Het is koel in je hand en het ruikt naar vroeger. Een kwartiertje rondlopen met een bolletje stopverf in de handpalm brengt me in een andere wereld.

Welke kleur wordt de ene kolom, de andere, de derde? We moeten weer in een nieuwe dimensie denken. De b+b-wand, moet die licht of juist donker? Contrast of verbinding? De kozijnen worden antraciet. Maar dat is voor de deuren niet handig. Die worden te heet in de zon en gaan kromtrekken. Nieuwe vragen, een nieuw domein.

Buiten is de voeger begonnen. De tuinmeneer heeft de contouren van de vijver en de vlonder uitgezet. Volgende week gaat de keuken er in en de aannemer er uit. Het gaat snel!

Reageren is niet mogelijk