douchebak

De douchebak is een avontuur op zich. Vanaf het begin hebben we ons het hoofd erop gebroken. Wordt-ie uitgespaard, ingelegd of opgebouwd, van beton of staal, komt er vloerverwarming onder, dat soort vragen.

Ooit zou hij van beton gemaakt, los, en dan in de betonnen vloer geplaatst worden. We hebben het ook gehad over een vlakke vloer met een gat erin. Maar hoe krijg je dat gat erin.

Enfin, de knoop werd doorgehakt: een gat uitsparen in de betonvloer en een stalen bak op maat. Toen de vloer gestort was bleek dat niet helemaal jofel: er kwamen scheuren in, die naar de uitsparing liepen. Peter Paul maakte de tekening voor de stalen bak.¬†Tjark heeft ‘m gelast van roestvrij staal. De sifon die Tjark erbij kreeg bleek toch niet zo handig. Pieter wist een betere, maar die paste niet (te groot). Dus: het gat uitvijlen.

Vandaag heeft Johan aan de onderkant van de bak rubber geplakt, tegen het tikken op de ondergrond. Vervolgens heeft hij het uitgespaarde gat in de vloer vol laten lopen met Pagel, een soort vloeibeton. En toen de bak erop, met hem en mij als gewicht erin. En een stuk of wat zakken cement. Morgenochtend kijken we of de bak stabiel is. Als er nog speling (‘muziek’) in zit, gaat-ie er weer uit. Dan moet er nog wat Pagel bij.

Morgenmiddag komt de polyestermeneer een wandje polyester zetten, vrijdag gaat Alfred tegelen. Maandag komt Nick om het glas voor de douchewand in te meten.

Een heel gedoe voor je onder de douche kan!

Reageren is niet mogelijk