gipsfeest

Gisteren en vandaag was het gipsfeest. Alfred en ik hebben twee dagen aan kasten gewerkt, in de keuken en in de slaapkamer. Eerst heeft Peter Paul de tekeningen gemaakt. Precies op maat, met een mooie dikte van de planken en de staanders: 14 centimeter. Daarna hebben Alfred en ik de tekening op de muur uitgezet om te zien of het paste. En toen moesten we verzinnen hoe het allemaal gemaakt moest worden. Planken, balkjes, plankendragers, schroeven, enzovoort. Klosje hier, schroefje daar, enz.

Vervolgens lekker zagen, schroeven met de schroefboor, lijmtangen voor de dag, de deur open met frisse lucht. Af en toe even naar buiten om een telefoontje te beantwoorden (de zaken gaan door en binnen speelt de radio Jan Smit) en weer verder. Schaften met de jongens (ineens eet ik twee keer zoveel boterhammen). Gipsplaten sjouwen. Ik word er erg vrolijk van en het resultaat wordt prachtig! Straks gaat de stucadoor het straktrekken, de gaatjes dichtstoppen en ziet het er uit alsof het gemetseld is.

Het is nog niet af, zaterdag gaan Sjoerd en ik verder. Maar het was al feest, twee volle dagen lang.

Reageren is niet mogelijk