tegeltje tegeltje

Alfred plakt ze er er stuk voor stuk in. Met uiterste precisie. Lijm erachter, tegel plakken, nee. Los, kwartslag draaien, weer proberen. Net zolang tot-ie goed zit. En dan de volgende. De tegeltjes zijn 10 bij 10 centimeter, dus er gaan 100 in een vierkante meter. Drie douches en een keuken, tel maar uit!

Nee, dan die grote grijze, drie per vierkante meter. Denk niet dat dat minder werk is. Zo’n tegel is veel onhandelbaarder. Weegt een aantal kilo’s. Zakt weg op de lijm.

De afvoeren moeten er netjes in, voor de kranen worden gaten geboord. Zo’n grote tegel breekt gauw, dus extra voorzichtig. En dan het voegen, met de juiste kleur: wit op wit, anthraciet op donkergrijs.

Het resultaat mag er wezen! De badkamer van de b&b is bijna klaar, de keuken halverwege. Het schiet, hoe arbeidsintensief ook, uiteindelijk toch lekker op. Nog even en we kunnen ons spiegelen. Zien wie de mooiste is.

Reageren is niet mogelijk