weer zagen

Vandaag is het zaagdag. Frits is er om half tien. Inventariseren: wat staat er op het programma, hoe pakken we dat aan.

Dan de tuin in, het bos in. Het vriest een graad. Lekker weer om flink te sjouwen, zagen, takken en houtblokken te slepen. De oude wilg, met takken van 7, 8 meter, wordt geknot. Overhangende takken, Frits klimt in de boom en zaagt ze af.

IJs op de sloten is handig, zo kan je mooi overal bij. Af en toe valt een tak met donderend geraas op het ijs. Wonder dat-ie er niet doorheen gaat.

Uiteindelijk gaat alles in blokken op de houtbult. Daar zagen we een andere keer handzame blokjes van, op de zaagbok. De takken vlechten we in het bos, zodat de vogeltjes er straks lekker in kunnen, op jacht naar vliegjes en van allerlei ander lekkers.

Wij gaan naar binnen. Voldaan. Buiten zijn is heerlijk. Vooral als je lekker bezig bent. En dan naar binnen gaat.

Reageren is niet mogelijk