glas

Spectaculair! Op een ijzige dag in december gaan alle houtplaten in de zuid- en de westgevel eruit. Er komt glas in. Eindelijk uitzicht.

Maar eerst kou. Om kwart voor acht komt Bertil met hulp, om de schotten te verwijderen. Om half negen drie glasjongens die alvast beginnen met het tapen van de glaslatten. Om half tien is de kraan er nog niet. De kou komt flink binnen, daar kan de kachel niet tegen stoken. Dan moet ik weg, naar een vergadering.

Als ik ’s middags terugkom zit er al veel glas in. Grote flappen, de zwaarste wegen meer dan 250 kilo! Keimpe komt om de ‘kleine’ ramen te zetten: in de terrasdeuren, in het logeerappartement. Hij werkt flink door. We hadden pas de volgende dag op hem gerekend, dus het valt flink mee.

Om half zes zit alles erin. Eindelijk uitzicht, eindelijk warmte. En wat is het mooi geworden. Morgen komt Keimpe weer. Kitten.

Reageren is niet mogelijk