keuken

Je denkt: alles is voorbereid. Niks kan er mis. Maar dan zit toch de afvoer net niet helemaal goed. En de stopcontacten iets te laag. Dus als we dit, en dan dat, en uiteindelijk komt het toch allemaal voor elkaar. De keuken zit er in! Met koelkast, gootsteen, kookplaat,¬†kraan. Warm en koud water. ’s Ochtends begonnen, ’s avonds klaar.

En belangrijker nog: hij is prachtig! Glimmend witte deuren, beukenhouten blad, greeploos.

Het is de opmaat voor komende week, de week voor de kerstvakantie. Want daarna liggen de werkzaamheden twee weken stil. Dus de wc en douche worden deze week betegeld. Het plafond voor de woonkamer komt erin. Kortom: alles wat nodig is om de kerstvakantie in te kunnen. Het gaat weer vriezen en we houden de warmte graag binnen. En we willen graag plek om gasten te kunnen ontvangen. Eettafel erin, logeerbed, schemerlampjes, dat soort dingen. Dan kunnen we straks aan de rollade met spruitjes. Onder de kerstboom.

Reageren is niet mogelijk