stand van zaken

Het tuinplan is klaar en Klaas-Jan kan gaan graven. Daar is hij wel even mee bezig, er wordt nogal wat grond verplaatst. Hoe het gaat worden vertel ik binnenkort, hier is alvast de tekening. De invloeden van Klaas zijn: rechte vormen, mooie lijnen. De hand van Peter Paul is de overmaat, de durf om het groot aan te pakken. We hakken het plan zodanig in stukken dat er nu al wat kan gebeuren voor de winter, en dat we logistiek de timmerlieden niet in de weg gaan zitten. Waar zet je je busje als er geen parkeerplaats meer is?

In huis wordt hard gewerkt. Telkens leggen de timmerlieden karton op de vloer in het gedeelte waar ze werken. Na het werk wordt het karton weer weggehaald. Zo blijft het beton goed drogen en wordt het lekker licht van kleur. De balken voor de binnenkant van de buitenwanden staan er al, deze week zijn de vrijstaande binnenwanden aan de beurt. Alle kozijnen zijn ingemeten en worden op dit ogenblik in de werkplaats gemaakt. Komende week komen ze er in. Op afstand is het wel gek, je weet wat er gaat gebeuren en toch zie je er niks van. Tot morgen, dan zijn we er weer. Dan staan de wanden er dus. En volgende week, dan zitten hopelijk alle kozijnen er in, dat zal wat zijn!

De installateur is bezig met elektra in het logeergedeelte. In de wanden worden buizen gevlochten en als alles goed gaat zitten er straks knopjes en stopcontacten die het doen. Morgen controleren of het allemaal wordt zoals we willen. Met een beetje geluk brandt volgende week de kachel al!

Reageren is niet mogelijk