ehhh

Je moet overal op letten. Ook op ettringiet. Zelfs als je er nog nooit van gehoord hebt.

Zondag, voorzichtig met pantoffels op de vloer. Kijken hoe die droogt. En ja, hij droogt! Zie ik opeens in de toekomstige wc wat wit spul op de vloer liggen. Vegen helpt niet echt, het zit vast. Help!

Piet heeft er verstand van. Ettringiet, zegt hij. Kijk maar naar het plafond. En ja, daar komt het vandaan. Door het vocht uit de betonvloer is in het oude stuukwerk van de plafonds een chemische reactie ontstaan. Zouten uit de kalkpleister zijn gaan uitzetten tot dikke wolken, die naar beneden vallen en een verbinding aangaan met het beton. Mijn beton!

Veger en blik erbij, krabbenkrabbenkrabben. En een mailtje naar de aannemer: graag een plaatje tegen het plafond, zodat de kalk daarop valt. En niet op mijn mooie vloer. (plaatje van internet)

Reageren is niet mogelijk